Buitenschoolse Opvang

BSO bij de Mukkenstal én Mukkenweide

We hebben twee BSO locaties. Op de laagriebroekseweg en op de weideweg, beide in Leunen, op beide locaties kunnen 2 x 22 kinderen opgevangen worden. Wij bieden 40 weken opvang na schooltijd en 11 weken in de vakanties (tussen kerst en oud&nieuw zijn we gesloten). Kinderen worden op school opgehaald door de pedagogisch medewerkers of eigenaren met de stint, auto of huifkar. Er wordt geen gebruik gemaakt van taxi’s. We rijden momenteel op de volgende scholen:

  • De Meent in Leunen
  • De PetrusBanden school in Venray
  • Coninxhof in Venray
  • De Kruudwis in Venray
  • De Talententuin in Venray (heroverwegen wanneer zij gaan verhuizen)

Opvang is inclusief eventuele broodmaaltijd, (zuivel)tussendoortje, fruit en drinken. Naschoolse opvang is tot 18.30 uur.

Na de eventuele broodmaaltijden hebben de kinderen keuze uit verschillende activiteiten. Ze kunnen deelnemen aan de aangeboden activiteiten zoals spellen doen, knutselactiviteiten, kookactiviteiten, in de moestuin werken en de dieren verzorgen. Ook kunnen ze natuurlijk zelf iets kiezen om te spelen zoals even lekker uitrusten met een boekje op de bank, voetballen in de weide, in de zandbak spelen, op de crossbaan spelen, buiten spelen en nog veel meer. Onder begeleiding is het natuurlijk ook mogelijk om naar de stal te gaan. In het najaar is het mogelijk maïs op het land te gaan rapen, of in het vers gemaaid gras te spelen in de zomer.

Vakantie-opvang

In de vakantie zijn kinderen de hele dag op de BSO, dat betekent meer tijd om te spelen! Er worden dan ook extra activiteiten aangeboden zoals een uitstapje naar het bos, het maken van een blotevoeten pad, met een verrekijker op zoek naar dieren in de weide, koken&bakken, en nog veel meer! Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • 51 weken inclusief 11 vakantieweken, exclusief sluitingsdagen. Studiedagen in overleg.
  • 40 weken exclusief sluitingsdagen en vakanties. Studiedagen in overleg.
  • 11 weken vakantieopvang, mogelijk op maandag tot en met vrijdag van 7.30 (vervroegde opvang vanaf 7.00 uur) tot 18.30 uur, exclusief sluitingsdagen.

Vakantie opvang vindt in de meeste gevallen plaats bij de Mukkenweide, beide locaties voegen daar samen.

Voorschoolse opvang

Voor de Meent is er de mogelijkheid om voorschoolse opvang af te nemen vanaf 7.00 uur bij de Mukkenstal..